Hoe we er voor zorgen dat de binnenstad leegloopt.

Winkelleegstand

Het is een trend aan het worden: minder bezoekers in de binnensteden en dorpscentra, winkels die leeg staan, daarmee een onaantrekkelijke omgeving wat vervolgens weer een verder negatief effect heeft op de aantrekkingskracht.We zien het met lede ogen aan en “internetaankopen” worden vaak bestempeld als de boosdoener. Legio steden gaan aan de slag om de centra aantrekkelijker te maken. Met bankjes, extra groen, nieuwe lampen, andere bestrating, evenementen, wegsaneren van aanloopstraten (althans een poging daartoe) etc etc. Prima om deze verbeteringen in gang te zetten, maar het zijn echter lapmiddelen. Belangrijker is het om te kijken naar de kern van het probleem en daarop actie te ondernemen.

Er zijn drie sluipmoordenaars van de binnensteden.

Lees meer

Het belang van de eigen buurt & vaderland.

Embrace responsibility Wholefoods retailMaatschappelijk verantwoord ondernemen kennen we al geruime tijd in diverse gedaanten. Vaak gaat het in Nederland over verduurzaming op het gebied van productaanbod qua herkomst, over energiebesparing of geluidshinder. In Amerika is er vooral belangstelling voor de verantwoordelijkheid naar de lokale gemeenschap.

Het was tijdens een recente reis door Amerika opvallend om te zien hoe bedrijven communiceren met hun klanten over dat ze betrokken zijn en willen zijn bij het wel en wee van de buurt.

Interessant is om te kijken naar de succesvolle retailer Target. Dit is een keten van bijna 1800 grote zaken die het best te vergelijken zijn met een soort super Hema’s. Target geeft aan jaarlijks 5% van de winst te besteden aan initiatieven in en voor de lokale gemeenschappen waar men gevestigd is.

Lees meer

  • 1
  • 2

InnoBrands®
Langestraat 145
Postbus 3
7490 AA Delden-NL
Telefoon 074-3767204

Demo