Positioneren: van droge kruidenierswaren naar rampvoedsel

RampvoedselEr zijn verschillende manieren om alledaagse voedingsmiddelen te positioneren. Het mooie is dat de opties legio zijn om dit juist met toegevoegde waarde te doen.

Zo kennen we al heel lang droge rijst en kruiden die gecombineerd in een verpakking worden verkocht als "Wereldgerechten". En in de categorie frisdranken is koolzuurhoudend water met een smaakje en extra cafeïne gepositioneerd als Red Bull energy drink.

Customer insight
De basis van dit positioneren ligt in het doorgronden van echte consumentenbehoeften. Het succes van de Wereldgerechten is gebaseerd op de behoefte van mensen om op een makkelijke manier buitenlandse gerechten te kunnen maken, zonder allerlei kruiden zelf in huis te moeten halen en te moeten mengen. En ook de bijgeleverde instructie omtrent de bij te voegen hoeveelheid groente, vlees en de informatie over de bereidingswijze draagt bij aan het gemak.

De essentie van de grote Red Bull opmars ligt in de behoefte aan 'instant' en 'maakbaarheid' van alles wat we willen. In combinatie met een frisdrank die op allerlei momenten uit een blikje kan worden gedronken is deze energie een gouden greep gebleken. Daar is de Coca Cola Company waarschijnlijk iets te weinig oplettend geweest.

Lees meer

  • 1
  • 2

InnoBrands®
Langestraat 145
Postbus 3
7490 AA Delden-NL
Telefoon 074-3767204

Demo